top of page

Katrine Druyts: afkomstig uit de klassieke stal en zong vele jaren in binnen- en buitenland in diverse genres en stijlen: van barok tot hedendaags, van oratoria en muziektheater tot kamermuziek en lied. Ongebonden stembanden, van jazzy parlando over zuiders-melancholisch tot speels folky. Verder: af en toe een subtiele toets percussie. 

Jef Van Aken: gedegen klassieke vioolopleiding. Hij leerde de kneepjes bij diverse kamermuziekensembles maar ook als fiddler bij diverse bluegrass- en oldtimebandjes. Schoenmakers eigen, geeft hij er fiddelend vaak aardig een lap op. Ook vocaal kan ie diep gaan! 

Walter Pelckmans: presteert een aantal lead vocals, maar neemt vooral de honeurs waar op mandoline en gitaar. Destijds frontman bij Hillgrass: toerde ook enkele jaren met de kempense bluegrassband Smoketown Strut en de western swingband Kasper. Tot in de jaren negentig, met vanoudse kompaan Lej Sommen bij het Antwerpse Duelin’. Schrijft af en toe songs voor Bluewire.

Staf Pelckmans: flatpicker, op zijn onafscheidelijke Mossman/Martin D28 de instrumentale ruggengraat van Blue Wire. Samen met broer Walter en bassist Lej Sommen stond hij vele jaren op grote en kleine podia in de Benelux met de bluegrassband Hillgrass (LP 'Maddeleine' Raccoonlabel), met wie ze ook een aantal radio- en televisieconcerten brachten.

Lej Sommen: bassist en tenorstem. Zonder meer een bijzondere tenorstem, en ook als onverstoorbaar bassist een onmisbare schakel in het kwintet. Als nestor van de groep stond hij in de jaren zestig aan de wieg van de Merksplasse folk- en oldtime scene. Daarnaast bast hij ook bij de Kempische folkbands Galleyhead en Spollek.

bottom of page